sobota, 9 maja 2015

W kwietniu na talerzu i nie tylko....

Tym razem małe podsumowanie przepisów kwietnia w zdjęciach.

Na początek BABECZKI



Kapusta w odsłonie kremowej



PULPETY  na plackach ziemniaczanych to całkiem niezłe połączenie.



TARTA na kruchym cieście 



 OBIAD na słodko, czyli placki z jabłkami.



GULASZ z wołowiny z dużą ilością marchewki pasuje do kaszy czy ziemniaków, a smakuje wybornie!


PĘCZOTTO, czyli polska wersja risotto, chyba jednak smaczniejsza.


A to jeszcze nie wszystko....
W kwietniu i maju zaczynają sezon Food Trucki.
Pod jednym z centr handlowych w Warszawie "stacjonują" do końca maja.
Świetny pomysł! 
Skorzystałam z okazji i oczywiście sprawdziłam ofertę.

Tym razem padło na Bandę Kotleta.
Co serwują? Przepyszne kanapki z mięsem! Np. zrazik, parówka, mortadela, jajko sadzone.... do tego świeże warzywa, pikle i sosy. Wszystko podane w chrupiącej bułce.



Do tego frytki i jest świetnie :)



Ciekawe co maj smacznego przyniesie?


1 komentarz:

  1. Kwiecień zarysowal się cudnie :) czekam na maj :). Mnie najbardziej zaintrygowała zupka krem z kapusty :)

    OdpowiedzUsuń