niedziela, 9 września 2012

Sałatka z pstrągiem


Sałatek ciąg dalszy... Tym razem w ręce wpadł mi pstrąg, na szczęście już wędzony, bo żywego pewnie wpuściłabym z powrotem do wody... Sałaty w lodówce dostatek, warzyw wszelkich też. Obiad wczorajszy dziś ;)

Sałatka z pstrągiem

Składniki:
* filety z pstrąga wędzonego 
* pomidor obrany ze skóry, pozbawiony gniazd nasiennych
* 1 ogórek , pokrojony w kostkę
* mix sałat
* łyżka fasoli czerwonej z puszki
* oliwki czarne
* przyprawy: ocet balsamiczny, oliwa z oliwek i zioła prowansalskie

Tradycyjnie poukładane warstwowo i mieszane po sesji zdjęciowej. Pierwszy raz taka robiłam i myślę, że powtórka będzie na pewno. A na deser lampka wina ;)

Dziś czas na wykorzystanie pięknych promieni słońca, spacer i rolki! 
Miłego dnia :)

2 komentarze:

  1. Bardzo apetycznie wygląda. :) Uwielbiam oliwki we wszelkich sałatkach.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale nabrałem ochoty na wędzoną rybkę, teraz będzie za mną chodzić ;)

    OdpowiedzUsuń