niedziela, 9 września 2012
Sałatka z pstrągiem
Sałatek ciąg dalszy... Tym razem w ręce wpadł mi pstrąg, na szczęście już wędzony, bo żywego pewnie wpuściłabym z powrotem do wody... Sałaty w lodówce dostatek, warzyw wszelkich też. Obiad wczorajszy dziś ;)
Sałatka z pstrągiem
Składniki:
* filety z pstrąga wędzonego
* pomidor obrany ze skóry, pozbawiony gniazd nasiennych
* 1 ogórek , pokrojony w kostkę
* mix sałat
* łyżka fasoli czerwonej z puszki
* oliwki czarne
* przyprawy: ocet balsamiczny, oliwa z oliwek i zioła prowansalskie
Tradycyjnie poukładane warstwowo i mieszane po sesji zdjęciowej. Pierwszy raz taka robiłam i myślę, że powtórka będzie na pewno. A na deser lampka wina ;)
Dziś czas na wykorzystanie pięknych promieni słońca, spacer i rolki!
Miłego dnia :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Bardzo apetycznie wygląda. :) Uwielbiam oliwki we wszelkich sałatkach.
OdpowiedzUsuńAle nabrałem ochoty na wędzoną rybkę, teraz będzie za mną chodzić ;)
OdpowiedzUsuń