czwartek, 13 sierpnia 2015

Salsa pomidorowa z kolendrą



Tego rodzaju dipy, salsy to idealny dodatek do mięsa.
Warto wykorzystać słoneczne lato i pachnące słońcem świeże pomidory i przygotować samodzielnie przepyszną salsę.

składniki:
* 5 średnich pomidorów obranych ze skóry i pozbawionych gniazd nasiennych posiekanych w drobna kostkę
* pół cebuli szalotki drobno posiekanej
* mały ząbek czosnku starty na najmniejszych oczkach tarki
* łyżka soku z cytryny
* łyżka oliwy z oliwek
* szczypta ostrej papryki mielonej
* łyżka świeżej posiekanej natki kolendry
* sól i pieprz świeżo mielony

Wszystkie składniki umieściłam w misce i dokładnie wymieszałam. Wstawiłam na godzinę do lodówki, by smaki się idealnie połączyły.
Rada: całość można zblendować na jednolita masę.






1 komentarz:

  1. Ciekawa salsa. Zapraszam Cię do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2015 :)

    OdpowiedzUsuń