czwartek, 22 sierpnia 2013

Schabowy z kością



To taki prosty obiad, 
to taki smaczny obiad :) 
Zapraszam na

Schabowego z kością z dżemem pomidorowym

składniki:
* 2 kotlety ze schabu z kością, grubości około 1 cm, rozbite tłuczkiem na grubość około pół cm
* pieprz i sól
* 2 jajka
* mąka
* bułka tarta
* olej słonecznikowy do smażenia
* dżem jest TU i TU zapraszam

Rozbite mięso posypałam sola i pieprzem świeżo mielonym, na godzinę odstawiłam w chłodne miejsce. W 3 miseczkach przygotowałam : w jednej rozmącone jaja,  w drugiej mąkę (około 1/3 szklanki), w trzeciej (tak około pół szklanki) bułkę tartą. Kotlety zanurzałam najpierw w mące, później w jajku i na koniec bułka tarta. Smażone na średnim ogniu na oleju słonecznikowym, na złoty kolor. Podane z moim ukochanym ostrym dżemem pomidorowym. Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz