piątek, 3 maja 2013

Chrupiące pałeczki z indyka


Tak... Jest kilka chwil wytchnienia od codziennych obowiązków. A u mnie wczoraj na obiad

Chrupiące pałeczki z indyka

składniki ( na kilkanaście sztuk)
* pierś z indyka pokrojona w paski, oprószona sola i pieprzem i łyżką mąki 
* jajko
* 3 łyżki śmietany 18%
* panierka (bułka tarta pół szklanki, 3 łyżki świeżo startego parmezanu, sól, pieprz, papryka ostra mielona pół łyżeczki, curry pół łyżeczki, łyżka ziaren sezamu)
* olej słonecznikowy do smażenia

Przygotowane paski z indyka oprószone łyżką mąki moczyłam w jajku roztrzepanym ze śmietaną i obtaczałam w panierce. Smażyłam na patelni na oleju słonecznikowym na złoty kolor. Zjedzone bez żadnych dodatków z odrobiną ostrego dżemu pomidorowego przepis TUTAJ



2 komentarze: