czwartek, 3 stycznia 2013
Chrupiące z czekoladą
Takie przyjemne przedpołudnie. Kończył się rok, a ja w kuchni z ciastkami. Lepiej być nie mogło, bo nie lubię podsumowywać, kończyć... I tym podobnych...
Jest dobrze, mam nadzieję że będzie lepiej. Tymczasem
Ciastka z mlecznej czekolady
składniki
* około 30 g herbatników pokruszonych
* łyżka migdałów w płatkach lekko posiekanych
* czekolada mleczna roztopiona w "wodnej kąpieli", 100 g
Pokruszone bardzo drobno ciastka ułożyłam w misce, dodałam migdały, całość zalałam roztopioną czekoladą. Masę przekładałam do silikonowych foremek. Wystawiłam na balkon, gdzie jest chyba zimniej niż w mojej lodówce, czasami. Po godzinie świetne ciastka gotowe :) Polecam!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Czekoladowe chrupanie, ach :)
OdpowiedzUsuńAch, rozkoszne pyszności :) Przypominają mi pewne czekoladki z USA...
OdpowiedzUsuń