czwartek, 3 stycznia 2013

Chrupiące z czekoladą



Takie przyjemne przedpołudnie. Kończył się rok, a ja w kuchni z ciastkami. Lepiej być nie mogło, bo nie lubię podsumowywać, kończyć... I tym podobnych... 
Jest dobrze, mam nadzieję że będzie lepiej. Tymczasem

Ciastka z mlecznej czekolady

składniki
* około 30 g herbatników pokruszonych
* łyżka migdałów w płatkach lekko posiekanych
* czekolada mleczna roztopiona w "wodnej kąpieli", 100 g

 Pokruszone bardzo drobno ciastka ułożyłam w misce, dodałam migdały, całość zalałam roztopioną czekoladą. Masę przekładałam do silikonowych foremek. Wystawiłam na balkon, gdzie jest chyba zimniej niż w mojej lodówce, czasami. Po godzinie świetne ciastka gotowe :) Polecam!

2 komentarze:

  1. Czekoladowe chrupanie, ach :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ach, rozkoszne pyszności :) Przypominają mi pewne czekoladki z USA...

    OdpowiedzUsuń