piątek, 28 grudnia 2012

Dip śmietanowy


Pierogi mają to do siebie, że są pyszne zaraz po ugotowaniu. Ostatnio robiłam TAKIE. Jak dla mnie najlepsze są jednak następnego dnia, odsmażone na patelni. Zjadam je wtedy z różnymi sosikami, tym razem padło na

Dip śmietanowy

składniki
* śmietana 18% - około 3 łyżek
* pół łyżeczki posiekanego koperku
* pół łyżeczki posiekanej pietruszki
* świeżo mielony pieprz
* sól
* łyżka świeżego ogórka startego na grubych oczkach tarki, odciśniętego z nadmiaru wody

W misce mieszam śmietanę, doprawiam solą i pieprzem. Mieszam i dokładam zioła, pietruszkę i koperek, dodaję ogórka i dokładnie mieszam. Odstawiam na godzinkę i odsmażam pierogi :)

2 komentarze:

  1. Pierogi... pycha. Ze śmietaną bardzo je lubię, a dodatek takich ziół może działać tylko na korzyść smaku :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja też wolę pierogi odsmażane i koniecznie ze śmietaną:-). Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam:-)

    OdpowiedzUsuń