Pieczarka. Mój ulubiony grzyb. Łosoś. Moja ulubiona ryba. Połączenie idealne na lekki obiad po świętach.
Pieczarki z łososiem wędzonym
składniki (na 1 porcję)
* około 10 dużych pieczarek
* około 80 g łososia wędzonego
* przyprawy - pieprz, sól, koperek świeży posiekany lub suszony
* sok z połowy cytryny
* łyżka oliwy z oliwek
Pieczarki obieram i kroję w talarki. Na patelni rozgrzewam oliwę, wrzucam pieczarki i na małym ogniu smażę do wyparowania soku z grzybów. Dodaję sok z cytryny, mieszam i wrzucam łososia pokrojonego w paski, doprawiam przyprawami i smażę często mieszając około 2 - 3 minut. Dla mnie idealne samo w sobie :)
uwielbiam pieczarki i łososia! ale nigdy nie łączyłam razem :) muszę spróbować, koniecznie :)
OdpowiedzUsuńciekawa jestem tego smaku
OdpowiedzUsuń