czwartek, 30 sierpnia 2012

Fasola-tka


Dzień Fasoli. Nie wiem kiedy i czy jest taki oficjalny. U mnie będzie raczej Tydzień pod znakiem Fasoli. Wczoraj z bułeczką dziś... Fasolkę umyłam i ugotowałam w posolonej wodzie, będzie dziś Fasola-tka.

Składniki:
* fasolka już ugotowana, pokroiłam ja na mniejsze kawałki
* pomidory koktajlowe różnokolorowe pokroiłam na ćwiartki
* oliwki czarne w całości, kilka sztuk
* ser pleśniowy Lazur żółty
* sos -po łyżeczce: ocet balsamiczny, musztarda, miód, wstrząśnięte, nie mieszane ;)
* świeża bazylia posiekana drobno


Sałatkę poukładałam warstwowo, według kolejności fasolka, pomidory, oliwki, ser, bazylia, sos. Proste, smaczne, lekkie :) mmm...



Dziś pokombinuję po chińsku ;)
Tymczasem pozdrawiam słonecznie i ciepło :)
Samych pyszności życzę!

6 komentarzy:

  1. O, czekam na chińskie kombinowanie. :) Tymczasem sałatkę fasolkową porywam, bo uwielbiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. fasolka w udanym towarzystwie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Smacznie wygląda ta kolorowa sałatka.

    OdpowiedzUsuń
  4. dzień fasoli? o proszę :D nie wiedziałam!
    sałatka prezentuje się bardzo apetycznie!:)

    OdpowiedzUsuń
  5. No właśnie tak się zastanawiałem gdzie jest fasola w tej fasolatce, a ona ukryta na dnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. u mnie dzień fasoli jest codziennie:D
    czekam na tą chińską kombinację:>

    OdpowiedzUsuń