sobota, 15 marca 2014
Kuleczki ziemniaczane
Taki mały, pyszny dodatek np. do gulaszu, proponuję Ten z wołowiną lub Ten z kurczakiem. Dodatek dobry też do podania z przesmażonym boczkiem. Idealny pomysł na wykorzystanie ziemniaków pozostałych z drugiego dania.
Kuleczki ziemniaczane
składniki
* około 1kg ugotowanych ziemniaków dokładnie rozgniecionych
* 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
* 1 jajko
* łyżeczka majeranku
* sól i pieprz do smaku
Z przygotowanych składników przygotowałam puszystą masę. Za pomocą łyżki wybierałam równe porcje i w dłoniach formowałam z niej kulki, które wrzucałam na wrząca posoloną wodę i gotowałam do wypłynięcia, około 2 -3 minut. Gotowe!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Prostu i pyszny dodatek. :)
OdpowiedzUsuńOd razu pomyślałam o smażonej cebulce do tego:) Pyszne domowe kuleczki!
OdpowiedzUsuń