wtorek, 28 czerwca 2016

Bób z jajkiem na obiad



Bób jem zawsze w wersji klasycznej , czyli ugotowany z odrobiną soli, obrany ze skórki. 
Taki uwielbiam. 
Ostatnio eksperymentowałam TAK,
i to było naprawdę bardzo smaczne!!!

Dziś postawiłam na 

Bób z parówką i jajkiem

składniki na 1 porcję
* świeże, surowe jajko
* około 150 g ugotowanego i obranego ze skórki bobu
* parówka z szynki pokrojona w plastry
* sól, pieprz
* łyżeczka oliwy z oliwek
* kilka pomidorków koktajlowych 

Na patelni rozgrzałam oliwę, dodałam parówkę którą obsmażyłam. Dołożyłam bób i wbiłam jajko. Doprawiłam do smaku solą i pieprzem, wymieszałam i gotowe. Całość przygotowania to około 10 minut, pod warunkiem, że bób ugotowany był wcześniej.
Całość wyłożyłam na talerz i udekorowałam pomidorkami, które idealnie uzupełniały smak! 

4 komentarze: