piątek, 15 sierpnia 2014

Supraśl i kuchnia podlaska

Weekend spędziliśmy w Supraślu, miejscowości oddalonej od Białegostoku około 10km. 
Uroczo, sielsko, sympatycznie... :)
Rewelacyjna kuchnia! Na początek restauracja Prynuka.
 Znajduje się w hotelu Knieja.

Harczoczek, czyli garnuszek
pełen soczystej wieprzowiny zapieczonej z sezonowymi warzywami, podawany z kiszonym ogórkiem
pyszne kluchy ziemniaczane z mięsnym nadzieniem i okrasą :)
Kolejny przystanek to Tatarski Piknik i mnóstwo smaków


Po pikniku czas na obiad :)
Przysmaki Tatarskie... babka ziemniaczana, kołduny, barszczyk czerwony... było pysznie!


I nasze odkrycie:

gołąbki nadziewane ziemniakami w sosie śmietanowo - grzybowym
 Na koniec Białystok i Sioux
sieciówka którą już jakiś czas temu chciałam odwiedzić
Jest smacznie i dużo :)
kurczak i steki z zielonym pieprzem spisały się nieźle :) 

Do Supraśla pewnie już nie wrócimy ale wspominamy smacznie :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz