poniedziałek, 11 sierpnia 2014

Jagodzianka z ciasta francuskiego

Najszybsze słodkie bułeczki! i jakie pyszne....

składniki:
* ciasto francuskie 
* jagody około 150 g
* łyżka cukru
* łyżka mąki pszennej
* jajko rozmącone
* łyżeczka cukru brązowego

I od początku: ciasto pokroiłam na prostokąty. Posmarowałam mieszanka z jajka i cukru brązowego.  Na środek jednego z płatów układałam jagody wymieszane z mąką pszenną i białym cukrem. Górny płat ciasta nacinałam, sklejałam za pomocą widelca i całość smarowałam jakiem z cukrem.
Pieczone około 25 minut w 180 stopniach. 


3 komentarze:

  1. Szybka wersja jagodzianek, mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Szybkie, proste, ale przede wszystkim pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pełne jagód chrupiące ciasto francuskie... Musiało być pysznie :)

    OdpowiedzUsuń