sobota, 26 stycznia 2013

Guacamole

Zaprosiłam gości. Upiekłam ciasto. Zrobiłam obiad. Przydałyby się jeszcze przekąski. Tutaj poszłam na łatwiznę. Kupiłam nachosy, paluszki... Do nich postanowiłam samodzielnie przyrządzić dip 

Guacamole

składniki
* 2 dojrzałe awokado
* pół szalotki drobniutko posiekanej
* pomidor obrany ze skóry i pozbawiony gniazd nasiennych, posiekany drobno
* łyżka świeżej kolendry posiekanej drobno
* sól
* pieprz


Awokado wydrążyłam z miąższu, zmiksowałam na papkę. Dodałam resztę składników i delikatnie lecz dokładnie wymieszałam. Gotowe!

2 komentarze:

  1. uwielbiam guacamole! ale wersji z pomidorami jeszcze nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Na to czaję się już od jakiegoś czasu... muszę w końcu wypróbować!

    OdpowiedzUsuń