Zaprosiłam gości. Upiekłam ciasto. Zrobiłam obiad. Przydałyby się jeszcze przekąski. Tutaj poszłam na łatwiznę. Kupiłam nachosy, paluszki... Do nich postanowiłam samodzielnie przyrządzić dip
Guacamole
składniki
* 2 dojrzałe awokado
* pół szalotki drobniutko posiekanej
* pomidor obrany ze skóry i pozbawiony gniazd nasiennych, posiekany drobno
* łyżka świeżej kolendry posiekanej drobno
* sól
* pieprz
Awokado wydrążyłam z miąższu, zmiksowałam na papkę. Dodałam resztę składników i delikatnie lecz dokładnie wymieszałam. Gotowe!
uwielbiam guacamole! ale wersji z pomidorami jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńNa to czaję się już od jakiegoś czasu... muszę w końcu wypróbować!
OdpowiedzUsuń