z warzywami smakuje idealnie |
Taki prosty obiad w szalonych dniach pracy bez wytchnienia. Połączenie niesamowite!
ryba w boczku
* mintaj, lekko przyprawiony solą i pieprzem
* kilka plastrów boczku
* olej
Filet ryby pokroiłam na na mniejsze kawałki i każdy owinęłam plastrem boczku. Smażyłam na patelni nasmarowanej łyżką oleju, na małym ogniu około 10 minut. Boczek zrobił się pięknie wysmażony i chrupiący. Polecam :)
Faktycznie proste, a skoro mówisz, że efekt powala, nie omieszkam się niebawem go zrobić :) Sama wieki nie jadłam tego dania
OdpowiedzUsuńMi jak zwykle wystarczyć rzucić hasło boczek i jestem kupiony ;) Bardzo fajny pomysł, jeśli w końcu wejdę w posiadanie jakiejś ryby to spróbuję :)
OdpowiedzUsuń