piątek, 16 listopada 2012

Rybka

z warzywami smakuje idealnie

Taki prosty obiad w szalonych dniach pracy bez wytchnienia. Połączenie niesamowite! 

ryba w boczku

* mintaj, lekko przyprawiony solą i pieprzem
* kilka plastrów boczku
* olej

Filet ryby pokroiłam na na mniejsze kawałki i każdy owinęłam plastrem boczku. Smażyłam na patelni nasmarowanej łyżką oleju, na małym ogniu około 10 minut. Boczek zrobił się pięknie wysmażony i chrupiący. Polecam :)

2 komentarze:

  1. Faktycznie proste, a skoro mówisz, że efekt powala, nie omieszkam się niebawem go zrobić :) Sama wieki nie jadłam tego dania

    OdpowiedzUsuń
  2. Mi jak zwykle wystarczyć rzucić hasło boczek i jestem kupiony ;) Bardzo fajny pomysł, jeśli w końcu wejdę w posiadanie jakiejś ryby to spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń