czwartek, 17 maja 2012

Zawijaski z marmoladą





Kupowanie na zapas jest bardzo dobre. Trzeba tylko pamiętać o terminach ważności! I właśnie robiąc porządki w lodówce natknęłam się na ciasto francuskie, którego termin mija dziś. Szybka decyzja i ... Zawijaski z marmoladą!




Składniki:
* opakowanie ciasta francuskiego, zwykle kupuję w Biedronce, 
* marmolada, moja była dość twarda więc rozgniotłam ją najpierw widelcem
* jajko, roztrzepane


Ciasto cienko smarujemy marmoladą. Zawijamy roladę, końce ciasta smarujemy jajkiem, by się skleiło. Roladę kroimy na 1 cm kawałki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 20 minut. I gotowe! Proste i pyszne ciastka gotowe w pół godziny:) 








:)))

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz