niedziela, 6 maja 2012

Śniadanie 7

Sezon grillowy, pogoda piękna, więc do dzieła! Nie mam grilla, ale mam rewelacyjną patelnię grillową! Wykorzystałam ją do przygotowania dziś śniadania.




Kanapka z grillowaną parówką


Potrzebujemy:
* kilku kromek chleba, użyłam wczorajszego, pszennego nie lubię marnotrawstwa ;)
* parówki z indyka
* ser topiony w plastrach Gouda
* masło 


Dip:
* łyżka majonezu (zawsze Kielecki!!! )
* łyżka ketchupu (zawsze Włocławek pikantny!!! )
Mieszamy i odstawiamy na czas przygotowania kanapek.


Parówki kroimy na pół, następnie wzdłuż i wrzucamy na rozgrzaną patelnię grillową i smażymy około 3 minut z każdej strony. Kromki chleba smarujemy niewielką ilością masła z obu stron i również przez chwilę grillujemy (około  minuty z każdej strony.


Po zdjęciu chleba z patelni nakładamy na niego ser, na ser parówki, na parówki znów ser i przykrywamy drugą kromką. Tak przygotowane kanapki wracają na patelnię grillową i pod przykryciem smażymy je około 3 minut z każdej strony. Dekorujemy przygotowanym sosem i śniadanie na ciepło gotowe!




Smacznego!
Inka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz