niedziela, 22 kwietnia 2012

Tortilla

Dziś na obiad Tortilla. Danie niezwykle proste.


Zaczynamy od mięsa. Kupiłam mięso mielone z indyka, gdyż takie lubię najbardziej, może być jednak dowolny rodzaj mięsa.






Mięso smażymy na patelni z cebulą, czosnkiem.






Dodajemy posiekaną drobno paprykę, sól, pieprz i...












...to! Rewelacyjna mieszanka!








Usmażone mięso studzimy.




Ścieramy ser. Proponuję Edamski, bo się ładnie ciągnie po rozpuszczeniu, ale każdy rodzaj sera żółtego jest dobry.


Połowę sera rozkładamy na placku tortilli. Na ser równomiernie układamy mięsny farsz.




Pozostałą część sera rozkładamy na mięsnym farszu, przykrywamy drugim plackiem. Układamy na rozgrzanej patelni, bez oleju. 3 minuty z każdej strony i gotowe!


Świetnie smakuje z sosem i bez sosu :)


Inka :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz