niedziela, 29 kwietnia 2012

Śliwka z Boczkiem

Lubię boczek, może niespecjalnie często go jadam, ale lubię. Zwłaszcza pięknie wysmażony i chrupiący. Bohaterem mojego dania jest dziś On - Boczek. By nie czuł sie samotny połączyłam go ze Śliwką. Usmażyłam na patelni i zjadłam! 
Polecam, bo danie jest proste, a niezwykle smaczne!


Potrzebujemy:
Boczku, kupuję w plastrach, są już pięknie, cieniutko pokrojone.




Śliwka suszona. Kupuję w supermarkecie, na wagę.





Plastry kroję na pół, owijam śliwkę połówką Boczkowego plasterka i spinam wykałaczką. Gotowe!
Teraz można wybrać z dwóch opcji: piekarnik lub patelnia. Zwykle wybieram patelnię, tym razem też. Smażone na małym ogniu, bez dodatkowego tłuszczu, do uzyskania pożądanej chrupkości boczku.





Smażone około 10, 15 minut. Pięknie pachną i jeszcze piękniej smakują. Do zjedzenia z dodatkami i jako ciepła przystawka, czy przekąska.


Polecam! Gorąco!
Inka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz