niedziela, 29 kwietnia 2012

Pieczarki z papryką

Pomysł prosty. Bardzo prosty. Jeden z moich ulubionych, gdy nie mam zbyt wiele czasu na gotowanie. Pieczarki z papryką. 


Składniki (dla 1 - 2 osób):
* papryka czerwona (może być zielona, żółta, można też pomieszać kolory, zwykle dodaję pół papryki, ale jej ilość zależy od wielkości, czy tego jak dużo chcemy jej włożyć do potrawy)
* 10 - 15 pieczarek średnich lub dużych
* sól
* pieprz
* curry
* oliwa z oliwek






Wykonanie:
Pieczarki kroimy, tak jak lubimy, na ćwiartki lub drobniej. Ja na plasterki lubię najbardziej. Paprykę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy najpierw pieczarki, później paprykę. Chwilę smażymy i dodajemy przyprawy w ilości dowolnej.


Podajemy z ryżem lub jako przekąskę. To naprawdę fajne połączenie!

Smacznego!
Inka




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz