niedziela, 24 czerwca 2012

Mozzarella na zielono



Przekąska do wina :) Lub nie ;) Może być zwyczajnie podana do obiadu. Podpatrzona u Jamie'go O. ;) Jest naprawdę genialna!!! Idealna fuzja smaków ;) A potrzeba tak niewiele...


* mozzarella - kulka w zalewie
* zielone pesto
* starta skórka z cytryny
* bazylia świeża posiekana
* oliwa z oliwek


Mozzarellę pięknie porozrywałam i ułożyłam na głębokim talerzu. Każdą część udekorowałam odrobiną pesto, posypałam skórką cytrynową i bazylią. Polałam oliwą z oliwek, a dokładniej spryskałam. Kupiłam sobie idealną rzecz - spryskiwacz do oliwy!!! cudeńko :))) Danie przegryzało się chwil kilka i jest naprawdę przepyszne :)



5 komentarzy:

  1. O tak,to musi być pyszne!
    Ostatnie zdjęcie niesamowicie mnie kusi...

    OdpowiedzUsuń
  2. Dla mnie wszystko z dodatkiem pesto automatycznie staje się pyszne ;D muszę spróbować takiej mozzarelli ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Rzeczywiście jest świetna:) Dziękuję za odwiedziny :)

      Usuń
  3. Ciekawe połączenie, szczególnie z domowym pesto mogłoby to być dobre.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. mmm... dobry pomysł to domowe pesto :) Dzięki za odwiedziny :)

      Usuń