niedziela, 17 czerwca 2012
Tost Day - Ś24
No tak jak już tostowy chleb kupiłam, to go wykorzystam do końca. Tosty nie śniły mi się dziś, ale miałam ochotę na takie połączenie ;) I czas na odkurzenie patelni grillowej.
4 kromki chleba tostowego pozbawiłam skórek z każdej strony, generalnie nie wiem dlaczego. Posmarowałam masłem z każdej strony i wrzuciłam na patelnię. Podsmażyłam na jednej ze stron, by zrumieniły się i wyjęłam.
Na stronie podsmażonej ułożyłam w następującej kolejności:
* gorgonzolę rozsmarowałam
* posypałam ziołami prowansalskimi
* poukładałam pokrojone w paseczki plastry kiełbasy Chorizo
* przykryłam serem topionym Ementaler
Wrzuciłam na patelnię i pod przykryciem, na małym ogniu smażyłam około 4 minut, no w każdym razie tyle, ile ser potrzebował na rozpuszczenie. Danie gotowe, polałam jeszcze ketchupem pikantnym i zjadłam :))
mmm... mmm.... mmm...
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz