Bób jem zawsze w wersji klasycznej , czyli ugotowany z odrobiną soli, obrany ze skórki.
Taki uwielbiam.
i to było naprawdę bardzo smaczne!!!
Dziś postawiłam na
Bób z parówką i jajkiem
składniki na 1 porcję
* świeże, surowe jajko
* około 150 g ugotowanego i obranego ze skórki bobu
* parówka z szynki pokrojona w plastry
* sól, pieprz
* łyżeczka oliwy z oliwek
* kilka pomidorków koktajlowych
Na patelni rozgrzałam oliwę, dodałam parówkę którą obsmażyłam. Dołożyłam bób i wbiłam jajko. Doprawiłam do smaku solą i pieprzem, wymieszałam i gotowe. Całość przygotowania to około 10 minut, pod warunkiem, że bób ugotowany był wcześniej.
Całość wyłożyłam na talerz i udekorowałam pomidorkami, które idealnie uzupełniały smak!
Przepyszna propozycja, skusiłabym się na taką propozycję podania bobu :)
OdpowiedzUsuńPolecam :)
UsuńWygląda smacznie! :)
OdpowiedzUsuńdziękuje bardzo :))))
Usuń