niedziela, 18 maja 2014
Tarta z gruszką i serem pleśniowym
Dziś wreszcie słońce! Do tego proponuję na obiad coś prostego i szybkiego w przygotowaniu
Tarta z gruszką i serem pleśniowym
* opakowanie ciasta francuskiego
* gruszka, obrana i pozbawiona gniazd nasiennych, pokrojona w cienkie plastry
* około 250 ml śmietany 18%
* 1 trójkąt sera z niebieską pleśnią
* 2 jajka
* sól i pieprz
* łyżeczka suszonego tymianku
Ciasto francuskie ułożyłam w kwadratowej tortownicy. Na cieście ułożyłam gruszkę i rozsypałam pokruszony ser. Jajka ubiłam ze śmietaną, doprawiłam solą, pieprzem i tymiankiem. Mieszankę rozlałam na cieście, piekłam około 50 minut w 180 stopniach.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wygląda zachęcająco :)
OdpowiedzUsuń