piątek, 28 lutego 2014
Pasta z czerwonej fasoli
Po Tłustym Czwartku czas na coś lżejszego. Proponuję bardzo smaczną pastę z czerwonej fasoli. Idealnie nadaje się do świeżego, chrupiącego pieczywa lub krakersów.
składniki:
* 3/4 puszki fasoli czerwonej odsączonej dokładnie z zalewy
* pół małej cebulki posiekanej
* mały ząbek czosnku posiekany
* kilka łyżek oliwy z oliwek
* łyżka serka homogenizowanego naturalnego
* łyżka soku z cytryny
* szczypta pieprzu cayenne
* sól i pieprz do smaku
Wszystkie składniki włożyłam do wysokiego naczynia i zmiksowałam na jednolitą masę. Gotowe!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
oooj lubię, jak najbardziej!
OdpowiedzUsuńMm, świetny przepis ;)
OdpowiedzUsuń