Kanapka z grillowaną parówką
Potrzebujemy:
* kilku kromek chleba, użyłam wczorajszego, pszennego nie lubię marnotrawstwa ;)
* parówki z indyka
* ser topiony w plastrach Gouda
* masło
Dip:
* łyżka majonezu (zawsze Kielecki!!! )
* łyżka ketchupu (zawsze Włocławek pikantny!!! )
Mieszamy i odstawiamy na czas przygotowania kanapek.
Parówki kroimy na pół, następnie wzdłuż i wrzucamy na rozgrzaną patelnię grillową i smażymy około 3 minut z każdej strony. Kromki chleba smarujemy niewielką ilością masła z obu stron i również przez chwilę grillujemy (około minuty z każdej strony.
Po zdjęciu chleba z patelni nakładamy na niego ser, na ser parówki, na parówki znów ser i przykrywamy drugą kromką. Tak przygotowane kanapki wracają na patelnię grillową i pod przykryciem smażymy je około 3 minut z każdej strony. Dekorujemy przygotowanym sosem i śniadanie na ciepło gotowe!
Smacznego!
Inka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz