Idealna przekąska do wina lub piwa. Idealna! Smażony camembert. Wiele osób smaży go w całości, ja nie należę do tej grupy. Pokroiłam na plastry!
Składniki
* camembert naturalny
* jajko
* bułka tarta
* przyprawy (sól i pieprz, u mnie świeżo mielony, kolorowy)
* olej, dziś słonecznikowy
I zaczynamy!
Ser pokroiłam na plastry, około o,5 cm.
Każdy kawałek sera zamoczyłam w roztrzepanym jajku z dodatkiem soli i pieprzu. Następnie obtoczyłam w bułce tartej.
Usmażyłam na rozgrzanym oleju słonecznikowym.
Wyjęłam żurawinę.
Usmażone serowe mini pyszności ozdobiłam żurawiną. Wszystko zniknęło bardzo szybko! :)))
Oj,lubię to! Zawsze smażę cały krążek ,ale z żurawinką jeszcze nie próbowałem ! :)
OdpowiedzUsuńOj, polecam to! a żurawinki ci u mnie dostatek :)))
UsuńCamembertowe paluszki, dobry pomysł :) Poręczniejsze niż serek w całości, no i...więcej panierki nigdy nie zaszkodzi :D
OdpowiedzUsuń